Kyckling med honungsglaze

Serverar: 4 portioner

Denna saftiga kyckling glaseras med honung, senap och timjan. Du får en underbar rätt med låg fetthalt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer à ca 125 g
  • 1 msk senapspulver
  • 3 msk vitvins- eller äppelcidervinäger
  • ½ dl honung
  • 2 msk hackad purjo- eller vårlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk torkad timjan
  • 1/4 tsk torkad oregano
  • Olja till plåten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en braspanna med folie och smörj foliet med olja. Ställ åt sidan.
    2. Lägg senapspulvret i en skål och blanda ner vinägern. Tillsätt honung, purjolök, dijonsenap, timjan och oregano. Blanda väl.
    3. Lägg kycklingfiléerna i den förberedda braspannan. Pensla dem med hälften av glaseringen. Sätt in i ugnen och stek i 10 minuter.
    4. Ta ut kycklingen ur ugnen och vänd kycklingen med hjälp av en tång. Pensla dem med resten av glaseringen.
    5. Sätt in kycklingen i ugnen igen och stek i 10 minuter tills kycklingens sky har blivit helt genomskinlig. Det ser du genom att sticka försiktigt i köttet med gaffel. Lägg upp kycklingen på ett fat eller på en tallrik.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben