Kyckling med ingefärssås och paprikasallad.

Serverar: 8 portioner

Tid: 55 minuter

Servera gärna klyftpotatis till.

Ingredienser

  • 8 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 ¾ dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl vatten
  • 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2-3 msk riven ingefära
  • 1 ½ msk kinesisk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Ev maizenaredning för ljusa såser
  • Paprikasallad
  • 6 paprikor i blandade färger
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250º. Börja med paprikasalladen. Skär paprikorna i fjärdedelar och tag bort kärnorna. Lägg paprikorna i en eldfast form med skinnsidan uppåt. Grilla dem i ugnen ca 10 min. eller tills skinnet blir mörkt och blåsigt. Täck över paprikorna med en handduk och låt dem svalna något. Dra av skalet och skär paprikan i breda strimlor. Rör samman olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner paprikstrimlorna i dressingen och låt det stå i rumsvärme så länge.
    2. Gör sedan såsen. Blanda samman vin, vatten, grädde och kycklinfond i en kastrull. Låt det koka ihop ca 15 min. Tillsätt riven ingefära och olja. Smaka av med salt och peppar. Red ev av såsen med maizenaredning.
    3. Bryn kycklingfiléerna i lite smör gyllene på båda sidorna. Sänk värmen och låt dem eftersteka ca 15 min eller tills de är genomstekta. salta och peppra. Skär filéerna på snedden och garnera med persilja. Bjud sås, paprikasallad och klyftpotatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aattaa 17 augusti 2010

    Såååååå gott , fem stjärnor

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben