Kyckling med kamutvetesallad och granatäpple

Serverar: 4 portioner

Citruskycklingen får god smak av citron och timjan som sedan läggs på en bädd av matig kamutvetesallad och toppas med krispiga granatäppelkärnor.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • Rivet skal av 1 lime
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk torkad timjan
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Kamutvetesallad med granatäpple
  • 2 dl kamutvete
  • 3½ dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • ½ gurka
  • 1 paprika
  • 1 avokado
  • 1 granatäpple
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Limeyoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 tsk pressad limesaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skrubba limen och citronen i hett vatten och riv skalet. Blanda skalet och timjan i en skål. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna.
    3. Klappa in filéerna med citrus- och timjanblandningen och lägg dem i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Ställ in i ugnen och stek i ca 15 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt.
    4. Lägg kamutvete, vatten och buljongtärning i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i ca 10-15 minuter, tills vattnet kokats in. Skär gurka, paprika och avokado i små tärningar. Dela och gröp ur granatäpplet, hacka koriandern.
    5. Blanda ner grönsaker och koriander i kamutvetet och smaka av med salt och peppar. Ringla över lite olivolja och strö över granatäppelkärnorna.
    6. Skrubba limen till yoghurten och riv skalet. Blanda limeskal med yoghurt och smaka av med limesaft, salt och peppar.
    7. Servera kycklingen med kamutvetesallad, granatäpplekärnor och en klick limeyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben