Kyckling med karljohansås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Fylld filé med underbara tomater och mozarella, serveras med underbar svampsås och grillad paprika.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 100 g mozarella
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g ruccolasallad
  • 1-2 msk olivolja
  • Salt efter smak
  • Malen vitpeppar efter smak
  • Sås
  • 100 g karljohan svamp
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 nypa torkad rosmarin
  • 1,5 dl vitvin
  • 3 dl matlagnings grädde
  • Salt efter smak
  • Malen vitpeppar efter smak
  • Tillbehör
  • 4 paprikor
  • stekt potatis
  • Instruktioner

    1. Gör en djup snitt på varje köttbit (gör en ficka). Salta och peppra runt om.
    2. Dela tomaterna i fjärde delar, skär mozarellan i små stavar. Tvätta ruccolan. Blanda tomaterna, mozarellan och ruccolan med olivoljan. Fördela detta i varje ficka av köttet.
    3. Pensla även köttet runt om med oljan, och grilla i ca 10 min. Vänd ofta och se till att köttet är klar. Lägg köttet åt sidan och håll den varm tills såsen och paptikan är klara.
    4. Tvätta paprikan, kärna ur och grilla den.
    5. För såsen ska du fräsa svampen i en tjockbottnad sautese kastrull. Lägg i den hackade vitlöken och fräs i 2 min. Tillsätt rosmarin, vitvin och salt/peppar. Låt allt svettas i 6-7 min. Tillsätt grädden och låt det puttra i 2-3 min till.
    6. Servera kycklingen med den grillade paprikan, stekt potatis och svampsåsen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben