Kyckling med kryddrub

Serverar: 6 portioner

En enkel kryddblandning med paprika, koriander, spiskummin och kanel gör den grillade kycklingen till en minnesvärd måltid.

Ingredienser

  • 1½ tsk flingsalt
  • 1½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • ½ krm kanel
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 stor kyckling, 1½-2 kg
  • 2 tsk oliv- eller rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader. Blanda salt, paprikapulver, koriander, spiskummin, kanel och svartpeppar i en skål.
    2. Skölj kycklingen och badda den torr. Strö 1 tsk av kryddblandningen inuti kycklingen och gnid in insidan. Bind ihop benen på kycklingen så att den håller formen och vänd in vingarna under kycklingen.
    3. Pensla med olja och strö över resten av kryddblandningen. Gnid in med kryddorna så att den täcks väl. Lägg på ett galler över en grund ugnsfast form.
    4. Stick en köttermometer i den tjockaste delen av kycklinglåret. Ugnsstek 1 timma och 15 minuter till 1 timma och 45 minuter tills termometern visar 80 grader.
    5. Lägg kycklingen på en skärbräda, täck över med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter. Ta bort kökssnöret och stycka kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben