Kyckling med kumquats

Serverar: 4 portioner

Kumquats har en aning bitter smak som går väldigt bra ihop med kyckling och kött. Här med en god smakbrytning av saffran, kanel och honung. Mycket spännande smak.

Ingredienser

  • Ca 1 ½ kg kycklingdelar
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 kuvert saffran, 0,5 g
  • Ca 7 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk honung
  • 200 g kumquatsfrukter
  • Ca 1 tsk harissa
  • 4 msk hackad koriander
  • 3 msk rostade mandelspån
  • Servering
  • Couscous eller ris
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingdelarna runtom i olivolja i en stekpanna. Salta och peppra.. Hacka lök och vitlök och fräs i oöja i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med en liten stund under omrörning. Häll på vattnet, buljong, och honung och koka upp.
    2. Lägg kycklingen i grytan, tillsammans med kumquatsfrukten, som skurits mitt itu. Koka under lock på svag värme tills kycklingen är genomstekt ca 35 minuter. Kycklingsaften skall vara ofärgad när kycklingen är färdig. Smaka av med harissa och salt. Blanda i koriandern och strö över mandelsspån. Servera med ris eller couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben