Kyckling med mango i lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkelt och supergott!

Ingredienser

  • 1 hel kyckling i delar eller 4-6 kycklingfileer
  • 1 färsk mango eller frysta mangobitar
  • Citronpeppar efter smak
  • ca 3 msk olja
  • ca 3 msk soja
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk curry
  • Ris till servering
  • Sallad till servering
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda soja och olja och pensla i (den helst redan blötlagda) lergrytan.
    2. Pensla kycklingdelarna och peppra med citronpeppar och lägg ner dem i lergrytan.
    3. Skala och dela mangon i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    4. Ställ in i kall ugn i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 45-60 min beroende på om det är kycklingfilé eller kycklingbitar med ben.
    5. Servera med ris och gärna vispad grädde med lite curry på.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 45 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben