Kyckling med parma och balsamsås

Serverar: 4 portioner

Kyckling och parmaskinka i oslagbar kombination med en syrlig och mustig sås. Perfekt till fredagsmyset då den är relativt snabblagad.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 st skivor parmaskinka
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn i smör så att filéerna får lite färg. Linda skinkskivorna om och lägg i en ugnssäker form. 2. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök och häll det över kycklingen. Stek i mitten av ugnen i 225 C i ca 15 min. 3. Servera med frästa grönsaker som sockerärtor, sparris och morot samt bulgur eller råris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    vanillalover 9 mars 2008

    Gott tyckte HELA familjen! Tack! /Marie

    Carro67 26 april 2008

    Alla i familjen tyckte att det var en jättegod kycklingrätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben