Kyckling med parmaskinka & balsamsås

Serverar: 4 portioner

God kyckling med parmaskinka & balsamsås

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer 500g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225*. Krydda kycklingen med salt, peppar & oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen & lägg i en ugn säker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond & vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen va 15 min. Strö ev. över lite färsk oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 7 februari 2009

    Åt detta till middag idag, toppenrätt för både stora och små smaklökar!! Använde matlagningsgrädde och det gick lika bra, och framförallt ,dubbelt med sås, annars blir det väldigt torrt!! Rekommenderas varmt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben