Kyckling med parmesankräm och pasta

Serverar: 4 portioner

Snabb rätt med ljuvligt god kräm.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Parmesankräm
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl finriven parmesanost
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 400 g pasta, gärna pappardelle
  • 200 g sparris eller haricots verts
  • 1 hackad röd paprika
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runtom i smör. Efterstek i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 68 eller prova med sticka att köttsaften är klar.
    3. Blanda ihop créme fraiche, parmesanost och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    4. Koka pastan och låt den rinna av.
    5. Servera pastan med kyckling, lätt förvälld sparris eller haricots verts samt parmesankrämen. Strö över hackad paprika och klippt persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben