Kyckling med plommonchutney

Serverar: 2 portioner

Chutneyn gör man snabbt medan kycklingen steks färdig i ugnen.

Ingredienser

  • 4 kycklinglårfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Chutney (satsen räcker till fler middagar)
  • 6 plommon
  • ½ rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk vatten
  • ½ - 1 strösocker (beroende på plommonens sötma)
  • 1 ½ msk vinäger
  • 4 nejlikor
  • 1 bit färsk ingefära (storlek efter smak)
  • Tillbehör
  • Ris eller couscous
  • Sallad
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Chutney: Kärna ur och dela plommonen i bitar. Hacka lök och vitlök. Sjud allt i en kastrull med vatten, socker, vinäger och kryddor ca 20 minuter. Rör om då och då, låt svalna.
    2. Dela låren i bitar och trä upp på spett. Salta och peppra. Tillaga i 225º ca 15 minuter.
    3. Servera med ris eller couscous, chutney, sallad och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben