Kyckling med rosmarinpesto

Serverar: 4 portioner

Rosmarin är en utmärkt smakförhöjare till kyckling. Här serveras i form av en pesto med grovhackade valnötter som ger kycklingen en fin, nötaktig smak.

Ingredienser

  • 3½ dl slätbladig persilja, grovhackad
  • 2 dl valnötter, grovhackade
  • ½ dl färska rosmarinblad
  • ½ dl riven parmesanost
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk olivolja till stekning
  • 600 g kycklingfilé, skuren i bitar
  • 0.25 tsk nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gör först peston. Lägg persilja, valnötter, rosmarin, parmesan, vitlök och 0.25 tsk salt i en mixer. Kör tills valnötterna är finhackade och allt är väl blandat. Skrapa ner ingredienserna från kanten på mixern. Tillsätt 1 dl olivolja i en fin stråle samtidigt som du fortsätter att köra mixern.
    2. Hetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna och lägg i kycklingbitarna. Strö över 0.25 tsk salt samt svartpeppar. stek under omrörning 6-8 minuter tills kycklingbitarna är genomstekta.
    3. Rör ner 1 dl pesto och fräs under omrörning ca 30 sekunder tills allt är genomvarmt.
    4. Servera med skivade tomater, mozzarella och baguette. Om du får pesto över kan du förvara den i en burk i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben