Kyckling med skink-och ostsås

Serverar: 4 portioner

God sås till pasta.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, ca 250 gr
  • 100 g rökt skinka
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven lagrad ost t ex västerbotten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 ask kryddkrasse
  • Instruktioner

    1. Finhacka skinkan. Skär kycklingen i strimlor. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna, lägg över i en gryta eller traktörpanna.
    2. Rör i mjöl, oregano och späd med buljongen. Rör i grädde och större delen av skinkan. Låt såsen koka 3-5 minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar. Strö över skinkan och kryddkrasse, servera med nykokt bandspagetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben