Kyckling med smak av citron & härlig pasta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

God mat!

Ingredienser

  • Kyckligen
  • 4 kycklingfiléer
  • Saften av en pressad citron
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olivolja
  • Dip
  • 2 dl naturell lättyoghurt
  • 1 liten purjolök skuren i tunna skivor
  • Gräslök hackad
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • cayennepeppar
  • Pastan
  • Pasta
  • 1 förp cocktailtomater
  • 1 liten purjolök skuren i tunna skivor
  • 1 kruka basilika
  • 2 - 3 fint hackade vitlöksklyftor
  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Dip: Droppa citronsaft över kycklingfiléerna och salta och peppra. Bryn i en teflonpanna med lite olivolja. Blanda yoghurt, purjolök, gräslök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka pasta. Dela tomaterna och fräs tomaterna i olivoljan tillsammans med purjolök, basilika och vitlök. Häll på buljongen. Blanda med pastan och servera kycklingen och dipen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gnuBrita 6 januari 2010

    Supergott det här! En väldigt fräsch och lätt vardagsrätt. Tog lite mindre purjolök eftersom den bryter igenom så starkt. Jag kommer definitivt lägga till den här rätten till mina vardagsrätter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben