Kyckling med sötpotatis och grön sås

Serverar: 4 portioner

Grillad kyckling är alltid en hit och här får den god smak av citron. Sötpotatisen har ett oförskämt lågt GI för att vara så söt och god.

Ingredienser

  • 1 hel grillad kyckling
  • Salt
  • Peppar
  • 1 citron
  • 500 g sötpotatis
  • Olja
  • Sås
  • 1 ½ dl kesella 10 %
  • ½ dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Örtkrydda
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Välj två ugnsfasta formar som får plats i ugnen samtidigt. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg bitarna i en smord ugnsfast form. Tvätta citronen, skiva den och lägg den på kycklingbitarna. Salta och peppra. Ställ in kycklingen i ugnen och låt den stå där i ca 40 minuter.
    3. Tvätta sötpotatisen och dela den i långsmala klyftor. Lägg den i en form och ringla över olivolja. Rör runt lite så att oljan fördelar sig bättre. Salta och peppra. Låt stå i ugnen ca 25 minuter, känn efter med en sticka.
    4. Blanda kesella med créme fraiche, krydda med salt, peppar och örtkrydda.
    5. Servera kycklingen och sötpotatisen med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Malinbe 6 februari 2016

    Låter så gott men undrar, blir inte en färdiggrillad kyckling torr, om den står 40 minuter i varm ugn?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben