Kyckling med sötpotatisstrips

Serverar: 4 portioner

Saftiga filéer som serveras med färggranna strips och en superfräsch äppelsalsa.

Ingredienser

  • 4 sötpotatisar
  • Olivolja
  • Salt
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk japansk soja
  • Nymald svartpeppar
  • Äppelsalsa
  • 2 syrliga äpplen, skalade
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt
  • 1 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och strimla sötpotatisen tunt. Lägg strimlorna på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över olja, salta och stek mitt i ugnen i 20-25 minuter.
    3. Dela varje kycklingfilé på längden till två tunna filéer. Pensla med soja och peppra filéerna. Stek några minuter per sida i olja.
    4. Strimla eller grovriv äpplena och blanda med olja, vinäger, citronsaft, salt och hackad persilja.
    5. Servera kycklingen med sötpotatisstripsen och äppelsalsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben