Kyckling med tomatris och yoghurt

Serverar: 4 portioner

Smakat hos en kompis och det var väldigt gott.

Ingredienser

  • 6 kycklingklubbor
  • salt
  • peppar
  • margarin till stekning
  • 2 st morötter
  • 2 lökar
  • 1 msk timjan
  • 4 dl fullkornsris
  • 3 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 kycklingbuljongstärning
  • salt
  • peppar
  • margarin
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingen, bryn i margarin. Skala och skär morötterna i slantar och löken i klyftor. Smält margarin i en riktigt stor kastrull. Fräs lök, morötter och timjan i margarin. Blanda i riset och fräs i ytterligare 5 minuter. Att bryna riset innan det kokas ger det en fylligare smak.
    2. Häll på vattnet, de krossade tomaterna och buljongtärning. Lägg kycklingen i grytan och sätt på locket. Låt små sjuda på medelvärme i ca: 30-40 minuter. Rör lite då och då, så att riset inte bränner. Smaka på riset efter 20 minuter och stick i kycklingen för att se om den är färdig. Om det kokar torrt i kastrullen, tillsätt mer vatten i omgångar, till du känner att riset är klart. Smaksätt med salt och peppar. Servera i djupa tallrikar med en liten klick yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben