Kyckling med valnötter.

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Favoriten kycklingfilé passar perfekt att göra gryta av också.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk soja
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 dl köttbuljong (fond+vatten)
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 35 g ädelost
  • 50 g valnötskärnor
  • Garnering
  • Persilja
  • Servering
  • Ugnsstekta potatisklyftor
  • Paprika
  • Sparris
  • Instruktioner

    Strimla kycklingfiléerna. Blanda dem med soja. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i skivor. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kött, lök och svamp i omgångar. Salta och peppra och lägg över i en gryta efter hand. Häll över buljong och låt sjuda 7-8 minuter. Blanda grädde och mjöl och rör ner det i grytan. Låt sjuda 5 minuter. Smula ner osten och blanda. Strö över valnötterna. Garnera med lite persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben