Kyckling med whisky

Serverar: 4 portioner

Man kan lika gärna göra den med kalkon. Samma underbara smak!

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • Sås
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 dl kycklingbuljong (eller höns-)
  • 1/2 tsk timjan
  • Nymalen peppar
  • 1 msk olja
  • 2 medelstora snedskurna morötter
  • 4 salladslökar
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk whisky
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den åt sidan.
    2. Hetta upp en wok över stark värme tills den ryker. Tillsätt oljan och stek morötterna under omrörning i ca 2 minuter. Tillsätt löken och svampen och stek det i 1 minut. Ta upp grönsakerna.
    3. Tillsätt eventuellt mer olja och stek hälften av kycklingen under omrörning i ca 2-3 minuter. Ta upp köttet och stek resten av köttet på samma sätt.
    4. Lägg tillbaka det redan stekta köttet i woken. För det åt sidan och häll i såsen under omrörning. Lägg i grönsakerna och häll i whiskyn när såsen tjocknat. Låt koka i någon minut. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    festmaten 17 juni 2008

    Jag har redan provat detta, och det är jättegott. Bytte ut timjan mot dragon, tycker allt som innehåller timjan är ärtsoppa?? Blev gott med whiskysmaken som kom igenom, använde Speyburn, 12årig singelmalt. En spännande rätt, eftersom man även kan variera whiskysorten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben