Kyckling med yoghurt och morötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Enkel asiatisk kyckling i gryta

Ingredienser

  • 1 påse djupfrysta kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • youghurt
  • 4 medelstora morötter
  • färsk eller torkad ingefära
  • spiskummin
  • chilipeppar
  • salt
  • smör
  • Instruktioner

    Tina kycklingfiléerna, i kylskåpet tar det c:a ett dygn. Dela filéerna i mindre bitar och stek dem i smör i en gryta, långsamt på strax under medelvärme. Förväll under tiden de skalade morötterna, skurna i tjocka skivor. Hacka löken fint, och stek på svag värme tillsammans med vitlöken. Krydda kycklingen. Använd mycket ingefära och spiskummin, men var försiktig med chilipepparen. Slå yoghurt över kycklingen, så den precis täcks, och låt koka upp. Låt sedan småputtra en stund. Häll lökblandningen och de avrunna morötterna över strax innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben