Kyckling Mexicano

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Min egen goda enkla kycklingrätt som jag ofta lagar på helgen. Härligt knaprig yta med en touch av Mexico. Jag äter gärna denna rätt med ris, grönsallad och en kall yoghurtsås. Till det dricker jag ett glas rött eller bordsvatten.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk toamtketchup
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl skorpmjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Skala vitlöken. Blanda alla de överiga ingredienserna i en skål och pressa i vitlöksklyftorna.
    2. Fördela marinaden över kycklingen och ställ formen i mitten av ugnen att steka i 1 timme.
    3. Använd gärna termometer för att kontrollera att köttet är genomstekt, (det skall vara vitt inuti) innan Ni serverar kycklingen. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben