Kyckling- och äppelcurry

Serverar: 6-8 portioner

Det här receptet är baserat på en mild och vanlig curry, men för den som vill ha mer sting finns starkare curryvarianter.

Ingredienser

  • 900 g kycklingben
  • 900 g kycklingbröst
  • 500 g palsternackor
  • 50 g smör
  • 2 msk curry
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk konc äppeljuice
  • 5 äpplen
  • Salt
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär palsternackan i bitar. Smält smöret och tillsätt curry, ingefära, spiskummin, 2 tsk salt och äppeljuice. Ta av från värmen.
    2. Lägg hela äpplen och kycklingdelar i en stor långpanna. Pensla på nästan all currymarinad. Ta upp kycklingbrösten och lägg dem åt sidan. Rör runt palsternackorna i det sista av marinaden på medelvärme någon minut.
    3. Tillsätt palsternackorna i formen med kycklingben och äpple. Sätt in i ugnen och tillaga ca 25 minuter. lägg på kycklingbrösten efter 5-10 minuter. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben