Kyckling- och äppelpanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så enkelt med en middagsrätt som sköter sig själv i ugnen! Kycklingen är genomstekt vid ca 70 graders innertemperatur (använd gärna köttermometer).

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 600 g
  • 10-12 färska potatisar
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 liten knippa salvia
  • 4 äpplen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera kycklingfiléerna. Skölj potatisen väl och halvera den.
    2. Lägg kyckling och potatis på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Ringla över olivolja.
    3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla skalet och pressa saften. Häll citronsaften över kyckling och potatis. Blanda i salviabladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
    4. Kärna ur och klyfta äpplena. Låt dem steka med kyckling och potatis ytterligare ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    missQ 14 oktober 2011

    Det var rätt gott och smidigt att laga. Jag hade nog för stora potatisar för de var lite hårda trots att jag hade inne allt i ugnen längre än vad det stod i receptet. Jag lade med klyftade rödbetor också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben