Kyckling- och äppelspett med vitlökskräm

Serverar: 4 portioner

Mmmm

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 st äpplen
  • 2 msk smör
  • ½ st citron, färskpressad saft från
  • 2 msk honung, flytande
  • 3 msk persilja, hackad
  • Kräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 krm salt
  • Tabasco, 1-3 droppar
  • Instruktioner

    Skär filéerna i 3–4 bitar. Lägg dem i en bunke. Salta, peppra och blanda med oljan. Dela, kärna ur och skär äpplena i bitar. Trä upp kycklingen och äpplena på spett. Bryn spetten sakta runtom i smöret på ej för stark värme i en släpplättpanna. Ringla över citronsaften och honungen och efterstek under lock cirka 5 minuter. Blanda ingredienserna till krämen. Lägg spetten på ett fat. Ringla över skyn som finns kvar i pannan och garnera med persiljan. Servera med krämen och kokt potatis, ris eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben