Kyckling och avokadofyllda enchiladas

Serverar: 4-8 portioner

Samrika och goda enchiladas

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 st paprikor i olika färger
  • 2 msk olja
  • Ca 350 g strimlad kyckling
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cajenpeppar
  • 2 st avokado
  • 1 lime
  • 8 st tortillabröd
  • 1 burk tomatsalsa (400 g)
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva lök och vitlök. Tärna paprikorna. Fräs lök och paprikan i hälften av oljan i cirka 5 minuter. Ta upp på ett fat så länge.
    2. Fräs kycklingen i några minuter under omrörning. Krydda med kryddorna. Tärna avokado och rör ner den och grönsaksfräsen i pannan. Pressa över limesaften.
    3. Fördela röran på tortillabröden, rulla ihop och lägg dem i en lätt smord ungssäker form. Blanda salsa och gräddfil och häll över tortillabröden. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen på 250 grader i cirka 10 minuter.
    4. Servera med sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ann-10 18 januari 2010

    Helt underbart gott. En rätt jag kommer laga fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben