Kyckling och bacon med asiatisk sås tema

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Vart gott

Ingredienser

  • 1 kg grillade kycklinglår eller stekt kycklinfilé
  • 130-200 g strimlat stekt bacon
  • Sås
  • 5dl Café de paris pulversås (tex blå band, 2 pkt)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 15 g asiatiska kryddor (findus)
  • 1 msk curry pasta
  • 1 msk kyckling fond eller kalvfond
  • 1 msk pizzakrydda
  • 1 liter mjölk
  • ljus maizena
  • Instruktioner

    1. Grilla kycklingen i en gryta med i lock i ugnen utan salt och kryddor. Klipp baconet och stek det klart.
    2. Blanda pulversåsen med kokosmjölken, kyckling skyn och alla kryddor. Detta blir mycket smakrikt och lite hett så sen blandar du ut såsen med mjölk i omgångar och låter det puttra på spisen tilsl rätt balans av smaker och styrka finnes och smaka av tof. Slutligen reder av med maizena så rätt såskonsistens uppnås, klart.
    3. Servera såsen med urbenade kycklingbitar blandat med bacon till ris, pasta eller potatis och kanske lite svartvinbär eller rödvinbärsgele (sötma) och ev en sallad vid sidan om

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben