Kyckling- och baconpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergod paj som är lätt att fixa.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kallt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 röd pepparfrukt
  • 2 msk hackad oregano
  • ca 1 dl riven ost
  • 140 g knaperstekt bacon
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Blanda degen i matberedare tills det precis blir en boll. Kavla ut den lätt och klä en pajform, ca 30*20 cm. Nagga och ställ i kyl ca 30 min.
    2. Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda och stek rå kyckling. Bryn lätt kyckling, paprika i mindre bitar och fint strimlad pepparfrukt. Tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar. Låt svalna något. Lägg kycklingröran samt ost- och baconsmulor i pajformen.
    3. Vispa ihop äggstanningen. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 200°, 35-40 min tills den har fått fin färg och fyllningen har stannat.
    4. Garnera med bladpersilja. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben