Kyckling- och baconpaj med röd pepparfrukt

Serverar: 4 portioner

Fira helg med mustig kycklingpaj med bacon.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kallt smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 kycklingfiléer à 140 g
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk mör
  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 röd pepparfrukt
  • 2 msk hackad oregano
  • ca 1 dl riven ost
  • 140 g knaperstekt bacon
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde 27 %
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda degen i matberedaren tills det precis blir en boll. Kavla ut den lätt och klä en pajform, ca 30x20 cm. Nagga och ställ i kyl ca 30 minuter.
    2. Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda och stek rå kyckling. Bryn lätt kycklingen, paprika i mindre bitar och fint strimlad pepparfrukt. Tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar. Låt svalna något.
    3. Lägg kycklingröran samt ost- och baconsmulorna i pajformen. Vispa ihop äggstanningen. Häll i fyllningen i pajskalet.
    4. Grädda i 200 grader, 35-40 minuter tills den har fått fin färg och fyllningen har stannat.
    5. Garnera med bladpersilja. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben