Kyckling och baconrullar

Serverar: 4 portioner

Mat som passar både barn och vuxna. Ketchupen kan ersättas med sweet chilisås för den som önskar hetare smak. Föräldravarianten av den här rätten kan vara att använda parmaskinka i stället för bacon eller att använda en starkare ost, typ gorgonzola. Baka gärna små potatisar eller lök samtidigt med kycklingen så har du en smidig ”allt-i-ett-middag” att ställa på bordet.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 140 g bacon, 1 paket
  • 100 g valfri ost
  • 4 msk ketchup
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Färska örter efter smak
  • Flingsalt efter smak
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Banka ut kycklingfiléerna under smörpapper. De bör bli ungefär dubbelt så stora.
    2. Skär osten i stavar. Lägg en stav med ost i mitten på filén insidan, krydda med salt och peppar och rulla ihop. Rulla baconskivorna hårt runt kycklingfilén.
    3. Lägg kycklingen med skarven nedåt i en ugnssäker form. Pensla med ketchup, krydda med salt och peppar och stek i ugn i ca 20 minuter.
    4. Strö lite flingsalt och färska örter över före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben