Kyckling och baconsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Lyxig och väldigt god sallad.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 140 g bacon
  • 150 g sallad (salladspåse)
  • 1 gurka
  • 3 sharonfrukter
  • 2 avocado
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 50 g inlagda vitlöksklyftor
  • 70 g soltorkade tomater
  • 150 g fetaost
  • 2½ dl crème fraiche
  • 300-400 g pasta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och låt sedan rinna av och svalna.
    2. Hacka och tärna alla grönsaker lite fint, stek och klipp baconbitarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Rensa kycklingen och skär i fina bitar.
    3. Lägg allt i en fin skål om det ska serveras direkt. Om det ska stå några timmar eller över natten (vilket fungerar utmärkt) tänk då på att inte lägga i salladsbladen förrän vid servering.
    4. Till salladen görs en sås bestående av 2,5 dl crème fraiche och ett pkt fetaost (150 g). Hacka eller mixa ner fetaosten i Crème fraichen beroende på om du vill ha en slät sås eller inte. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben