Kyckling- och cashewwok

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En favorit som håller år efter år utan att man tröttnar!

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sesamolja (att fräsa cashewnötterna i)
  • 2 msk kinesisk soja
  • ½ dl jordnötsolja
  • 2 ½ dl cashewnötter
  • 2 ½ dl broccolibuketter
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 dl bambuskott
  • 1 ½ dl vattenkastanjer
  • 2 tsk majsena
  • 3-4 dl kycklingbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Var flexibel när du lagar denna rätt! Gul lök kan bytas mot purjolök. Tycker man inte om vattenkastanjer, använd morötter! Gillar man vitlök så använd mer! OBS! Stektiden är cirkatider eftersom det varierar mycket mellan spisar, stekpannor samt storlek på kyckling och grönsaksbitar!
    2. Tärna kycklingen. Lägg i en skål med ingefära, vitlök jordnötsolja och soja. Skär grönsakerna i generösa bitar. Fräs grönsakerna under omrörning ca fem minuter. Stek kycklingbitarna ca 2 min och blanda sedan grönsaker och kyckling i samma panna.
    3. Blanda majsena och kycklingbuljong och tillsätt mängd i pannan efter hur såsig man vill att woken skall bli. Smaka av med salt och peppar och låt puttra medan cashewnötterna rostas i sesamolja i stekpanna. Strö cashewnötterna över woken och servera med jasminris.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben