Kyckling- och gnocchigryta

Serverar: 4 portioner

Benfria kycklinglår är en god lättlagad råvara som tillsammans med färsk gnocchi blir en spännande gryta.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 300 g champinjoner
  • Ca 600 g skinn- och benfria kycklinglår
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk stark ajvar relish
  • 2 dl matlagningsgrädde (15 %)
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g färsk gnocchi
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär den i bitar. Dela champinjonerna i kvartar. Dela kycklinglåren i ca 3 cm bitar.
    2. Bryn kycklingen i olja, tillsätt lök, champinjoner och fräs i en vid tjockbottnad kastrull i ca 3 minuter. Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt sjuda ca 5 minuter.
    3. Lägg gnocchi i kycklinggrytan och låt allt sjuda ytterligare två minuter. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben