Kyckling- och gorgonzolatoast med tomatsallad

Serverar: 4 portioner

En macka är aldrig fel.

Ingredienser

  • 8 skivor osötat lantbröd
  • 2 kycklingfiléer, stekta
  • 1 hg gorgonzolaost
  • Sallad
  • 2 påsar eller askar blandad grönsallad
  • 1/2 dl soltorkade tomater
  • 1 gurka, urkärnad och skivad
  • 1 rödlök, fint skivad
  • 4 dl majs
  • Vinägrett
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk provençalsk örtblandning, fryst
  • Instruktioner

    1. Dela de stekta kycklingfiléerna längs med, så du får två plattor av varje filé.
    2. Bred gorgonzola på alla brödskivor och lägg kycklingplattorna mellan dubbla brödskivor. Grilla i smörgåsgrill.
    3. Blanda grönsallad, soltorkade tomater, gurka, lök och majs. Rör ihop en vinägrett av olivolja, vinäger och örtblandning, smaka av med salt och peppar. Blanda med salladen och lägg på tallrikar.
    4. Dela de nygrillade bröden på diagonalen och lägg ovanpå salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben