Kyckling och gräslöksdip

Det här receptet gör jag när jag får kyckling över. Bäst blir det om man gör det på det vita kycklingköttet.

Ingredienser

  • 75 g finhackat kycklingkött
  • 40 g finhackade små färska champinjoner
  • 1 msk mald sötmandel
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk naturell yoghurt
  • 1 msk finklippt gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda samman majonnäs, yoghurt och gräslök, tillsätt kycklingköttet, champinjonerna, den malda mandeln och kryddorna, blanda väl. Häll upp i en serveringsskål och täck med plastfolie och låt stå kallt fram till servering.
    2. Ställ skålen i mitten på ett stort serveringsfat, lägg uppskurna grönsaker runt omkring, morötter i stavar, paprika i bitar, gurkstavar etc.
    3. Chips eller salta kex är också ett gott tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben