Kyckling och grönsakssoppa

Serverar: 4 portioner

Lätta luncher och middagar.

Ingredienser

  • 1 hakad gul lök
  • 1 fin hackad vitlöksklyfta
  • 115 g strimlad vitkål
  • 2 medelstora morötter, finhackade
  • 4 tärnade potatisar
  • 1 grön paprika, urkärnad och tärnad
  • 400 g (1 burk) krossade tomater
  • 1,3 l hönsbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 175 g tillagat kycklingkött, tärnat
  • Hackad färsk persilja, till garnering
  • Varmt knaprigt bröd, till serveringen
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredisenserna utom kycklingen och persilja i en stor kastrull och koka upp. Sjud i 1 timme eller tills grönsakerna är mjuka.
    2. Lägg i kycklingköttet och sjud i yttligare 10 minuter eller tills köttet är genom varmt. Garnera med persilja och servera soppan varm tillsammans med knaprigt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben