Kyckling och humus

Serverar: 4 portioner

Smörgås

Ingredienser

  • 4 skivor njuta
  • Frissésallad
  • 4 grillade kycklingbröst
  • 4 grillade, marinerade röda paprikor
  • 4 marinerade kronärtskockshjärtan
  • Basilikablad
  • Humus
  • ½ burk kikärter, 200 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl kesella 10 %
  • Instruktioner

    1. Mixa kikärter, vitlök och kryddor i en matberedare. Tillsätt olja i en fin stråle under mixningen. Blanda i kesella och ställ i kylen.
    2. Skiva kycklingbrösten i skivor på snedden. Täck brödskivorna med rikligt av humus, lägg på sallad och därefter kyckling. Dela paprikor och skockor och garnera. Avsluta med strimlad basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben