Kyckling och kokosgryta från Tanzania

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Alltid roligt med rätter från andra länder.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk jordnötsolja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl kokosmjölk
  • 3/4 dl mango chutney
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1-3 msk piri piri-sås
  • 2 mango
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär kycklingen i strimlor eller bitar. Skala och strimla löken. Skala och hacka vitlöken. Bryn kyckling och lök i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
    2. Häll över tomater, tomatpuré, kokosmjölk, mango chutney, salt, kardemumma, ingefära och piri piri. Låt grytan sjuda under lock i 15 minuter. Smaka ev av med mer piri piri.
    3. Skär mangon i småbitar och strö lite av den och lite kokosflingor över grytan.
    4. Servera med ris och resten av kokosen och mangon bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    petrapack 1 april 2011

    Det här var en jättegod gryta! Dessutom lättlagad och med rätt så billiga ingredienser så kommer absolut att lagas fler gånger hemma hos oss. En femma i betyg.

    frokeneva 19 oktober 2011

    Jättegod gryta!

    Emma554 12 juni 2012

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben