Kyckling- och majssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lyxig majssoppa med kycking och tortilla chips topping. Ungarnas favoritsoppa

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 burk majskorn (300 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 tsk finhackad chilifrukt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 6 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 kycklingfiléer
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Vitlök
  • 1 näve tortillachips
  • Instruktioner

    1. Finhackad den gula löken och fräs den tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan och kajennpeppar eller chilifrukten i en gryta med olja. 2. Rör ner majskornen och socker. Häll på kycklingfond, vatten och grädde. Öka värmen något och låt småkoka i 5 minuter. 3. Mixa soppan ganska slät i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. 4. Strimla kycklingfiléerna och fräs dem i olja. krydda med salt, cayenne och vitlök 5. Häll soppan i djupa tallrikar. 6. Garnera soppan med kycklingstrimlor och tortilla chips.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben