Kyckling- och majssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mättande och god soppa

Ingredienser

  • 100 g finhackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 röda paprikor i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 400 g kycklingfilé i bitar
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 250 g pasta tex gnocchi ,ev glutenfria
  • 3 dl konserverade eller frysta majskorn
  • 2 dl crème fraiche tomat & basilika
  • 15 blad färsk basilika
  • 25 g parmesan i bit (tex Grana padano)
  • Instruktioner

    1. Fräs gul lök, vitlök och paprikabitar i hälften av oljan i en stor kastrull. Dra kastrullen från värmen. Stek kycklingen i resten av oljan i en stekpanna. Kycklingköttet behöver inte vara genomstekt. Salta och peppra. Tillsätt vatten och buljongtärningar till kastrullen. Låt soppan koka upp och tillsätt därefter pastan. Koka soppan i 5 minuter och tillsätt kyckling, majs och crème fraiche. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter.
    2. Servera kycklingsoppan med färska basilikablad och riven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SDMaya 26 januari 2010

    Super god, högsta betyg även av dottern som INTE äter Soppa!..Hihihi... men hon tog om :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben