majssoppa

Serverar: 3-4 portioner

God och värmande soppa i höstrusket, och snbblagad ar den också.

Ingredienser

  • 500 g frusna majskorn, gärna sockermajs
  • 2 salladslökar, delade i mindre bitar
  • 3 msk mannagryn
  • Ca 2 msk buljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 8-9 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Häll kokande vatten på majsen så att den tinar. Häll av.
    2. Mixa majs, salladslök, vitlök och mannagryn i en matberadare till en grötig massa.
    3. Häll i en gryta och slå på kokande vatten, buljong. Koka i 10 min.
    4. Tips! Servera med tortillachips som du brer ut på en plåt, strö över riven ost och värmer i ugnen på 200 grader tills osten har smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Amika 16 januari 2009

    Supergod soppa! Vi gjorde korvslantar av chorizo och hade i... Det var ljuvligt gott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben