Majssoppa

Serverar: 2 portioner

En härligt god soppa med len smak. Väldigt lätt och snabb att göra.

Ingredienser

  • 290 g avrunnen majs (en stor burk)
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl mellanmjölk
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk tacokrydda
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    Torka av majsen lite och stek i olivoljan. När den börjar poppa och majsen fått färg häll majsen i en kastrull, slå på mjölk, vatten och crème fraiche. Smula ner buljongen och krydda med salt, peppar och tacokrydda. Låt koka i ca 3 minuter. Mixa med mixerstav till soppan är helt slät. Häll upp i två tallrikar och krydda med lite extra cayenne.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    soccermum 20 december 2010

    God men stark var betyget från dottern och jag håller med så nästa gång får det bli lite mindre tacokrydda och cayenne ;) Mkt lätt och snabb så därför får den betyget fyra :P

    Cassiopeya 25 oktober 2011

    Helt okej vardagssoppa, vi serverade tacobåtar till för att få lite matigare middag, samt gurkstavar och tomater :D

    Bappi 1 oktober 2014

    Tillsatte 2 tsk tacokrydda istället. Mixade soppan men den blev inte bra, det blev för mycket av skal. Silade allt och då blev soppan helt plötsligt perfekt. Nästa gång så ska jag prova att rosta majsen först. Antar att det blir mindre bitar av skal i soppan då?!?! /kram

    Bappi 1 oktober 2014

    Förlåt, denna kommentar hamnade på fel ställe. Kan du ta bort kommentaren så gör det snälla / kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben