Kyckling- och mandelcurry

Serverar: 4 portioner

Det finns få saker som är ljuvligare en kall kväll än en kryddig och krämig indisk curry.

Ingredienser

  • 3 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk kyckling tikka currypasta
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk margarin
  • 1 dl mandelspån
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar. Hacka den gula löken.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme och fräs löken 2-3 minuter tills mjuk. Tillsätt currypastan och fräs två minuter under omrörning tills den börjar dofta.
    3. Tillsätt kycklingen och bryn den 8-10 minuter, vänd då och då, tills kycklingen är brynt runtom. Rör ner tomatpurén och bryn ytterligare i en minut. Sänk värmen och tillsätt 1 msk yoghurt i taget, rör om ordentligt efter varje matsked, tills all yoghurt är använd.
    4. Tillsätt margarin och mandel och blanda väl. Ta av från värmen och servera genast med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben