Matig paj med kyckling, mango och lök.
Man kan även använda färdiggrillad urbenad kyckling istället för kycklingfiléer.
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
150 g smör el margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning
3-4 kycklingfiléer
1 purjolök
100 g tärnad mango (fryst går bra)
Äggstanning
4 ägg
3 dl gräddfil
1 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost
½ dl mango chutney
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
Kryddgrönt
Mangoklyftor
Instruktioner
- Blanda samman vetemjöl, dinkelmjöl och matfett, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta samman till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila i kylen ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C.
Smörj en pajform ca 24 cm i diameter. Kavla eller tryck ut degen, nagga med gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Hetta upp matfett och bryn kycklingen runt om, flytta över till en ugnsfast form och stek vidare i ugnen ca 22 minuter. Skiva de stekta kycklingfiléerna i snedställda skivor.
- Ansa, skölj ocvh strimla purjolöken. Fräs löken blank i lite smör utan att den får färg.
- Fördela kyckling, lök och mangobitar i det förgräddade skalet. Vispa samman äggstanningen och häll över, peta med en gaffel så att fyllningen rinner ner överallt.
- Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills pajen stannat helt.
- Täck över pajen med folie om den får för mycket färg.
- Garnera med gryddgrönt, skivad mango och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)