Kyckling och mozzarella i citronsirap

Serverar: 10 portioner

Lägg den skivade kycklingen på ett serveringsfat varvat med mozzarella och citronbitar. Skeda över citronsirapen och toppa med salviablad. Passar bra på buffébordet.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingbröstfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 250 g mozzarella
  • ½ kruka salvia, bladen
  • Citronsirap
  • Skyn från kyckling, ca 1/2 dl
  • 1 dl pressad citron
  • 1½ dl ljust muskovadosocker eller råsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 citron, i bitar, med skal
  • ½-1 röd chili, urkärnad, skivad
  • Instruktioner

    1. Ugn 125°
    2. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna och stek kycklingen runt om på stark värme. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form och efterstek tills innertemperaturen är 68 grader (använd stektermometer). Låt kycklingen svalna.
    3. Blanda ingredienserna till citronsirapen och låt det koka ihop tills den tjocknat och fått sirapskonsistens. Skiva kycklingbröst och mozzarella i tunna skivor och varva på ett uppläggningsfat. Skeda över citronsirapen och lägg på salviablad.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben