Kyckling- och nudelpanna

Serverar: 4 portioner

Nudlar, som för kineserna är en symbol för långt liv, är ett måste i denna enkla men mycket smakrika wokade kyckling- och grönsaksrätt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingbröst, 1 cm-strimlor
  • 2 tsk jordnötsolja
  • 1 gul lök, tunt skivad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk fint hackad färsk ingefära
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • 500 g Hokkien nudlar
  • 1 tsk torkade chiliflingor
  • 2½ dl bok choy eller endivesallad
  • 1 dl färska korianderblad
  • Saften från en limefrukt
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan på medelhög värme i en wokpanna. Tillsätt löken och fräs under omrörning i ca 2 minuter. Tillsätt kycklingen och bryn i 4 minuter under omrörning.
    2. Tillsätt morötter, vitlök och ingefära och bryn alltsammans ytterligare 2 minuter under omrörning.
    3. Tillsätt buljong och nudlar och koka upp under ständig omrörning. Sänk värmen till medelvärme. Täck över och låt sjuda tills allt är genomvarmt, ca 5 minuter. Tillsätt chili och bok choy och låt sjuda under omrörning ca en minut.
    4. Strö över koriander och limesaft. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben