Serverar: 2 portioner
Tid: 1 timme
Enkel och god grundsoppa som går att variera.
Skala lök, morot och palsternacka. Hacka löken och skär rotsakerna i tärningar. Skala och riv ingefäran. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, rotsaker och ingefära i någon minut. Tillsätt sedan vatten, kokosmjölk och buljongtärningen. Låt koka på svag värme under lock i 10-15 minuter. Koka under tiden nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och klipp dem i mindre bitar. Skär kycklingen i mindre bitar. Dela sockerärtorna på mitten. När rotsakerna har kokat mjuka i grytan, dra av grytan från plattan. Mixa innehållet med en stavmixer. Om soppan blir för tjock - späd med ytterligare 1 dl vatten. Ställ tillbaka grytan på plattan och koka upp. Tillsätt kycklingen och låt koka i 10 minuter. Lägg i sockerärterna och nudlarna i sista minuten så de blir lite varma. Smaka av med salt och peppar.