Kyckling- och nudelsoppa

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och god grundsoppa som går att variera.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 tsk olja
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 buljongtärning
  • 200 g kyckling
  • 1 handfull sockerärtor
  • 50 g äggnudlar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala lök, morot och palsternacka. Hacka löken och skär rotsakerna i tärningar. Skala och riv ingefäran. Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, rotsaker och ingefära i någon minut. Tillsätt sedan vatten, kokosmjölk och buljongtärningen. Låt koka på svag värme under lock i 10-15 minuter. Koka under tiden nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och klipp dem i mindre bitar. Skär kycklingen i mindre bitar. Dela sockerärtorna på mitten. När rotsakerna har kokat mjuka i grytan, dra av grytan från plattan. Mixa innehållet med en stavmixer. Om soppan blir för tjock - späd med ytterligare 1 dl vatten. Ställ tillbaka grytan på plattan och koka upp. Tillsätt kycklingen och låt koka i 10 minuter. Lägg i sockerärterna och nudlarna i sista minuten så de blir lite varma. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben