Kyckling- och nudelsoppa med thaismak

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Det finns fler recept, men inte exakt som detta, jag experimenterade och tyckte det blev riktigt bra. Därför ville jag spara receptet. Nästa gång jag gör det blir det antagligen inte likadant, men juste att ha detta som en bas. Detta är både gott och billigt och går förstås att variera.

Ingredienser

  • 1-2 kycklingfiléer
  • 1/2 purjolök, både vitt och grönt
  • 1/2 röd paprika
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1/4 blomkålshuvud (eller broccoli) i mindre bitar
  • Olja till fräsning i kastrullen
  • 3/4-1 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond, eller mer
  • 2-3 msk fisksås
  • 1 lime, saften av
  • Grädde eller kokosmjölk, en skvätt, ej mer än 1/2 dl
  • 2 tsk malen ingefära (hellre färsk)
  • 1 krm koriander
  • 1/2 tsk Hot Pet - särskild krydda thaistyle
  • 1-2 varv med chiliflakeskvarnen
  • 1 pkt äggnudlar (ca 300 gram)
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingköttet och dela i mindre bitar. Finhacka purjo, paprika, krossa vitlöken och hacka fint.
    2. Häll i en skvätt olja i en gryta , fräs det hackade och strimlade däri. Ja, även köttet. Häll på 1/4 liter vatten. Ha sedan i resten av ingredienserna utom nudlarna.
    3. Låt koka upp, späd med mera vatten och på slutet tar man i lite grädde. Smaka av!!!
    4. Precis innan servering går nudlarna i. Prova och passa noga nu, när nudlarna har rätt tuggmotstånd serveras soppan, gärna med gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben