Kyckling- och pancettarullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Pancetta är ett sorts lättrökt sidfläsk som används mycket i Italien. Här ger det en härligt rökig karaktär till kycklingen. Det kan ersättas med bacon.

Ingredienser

  • Ca 140 g rökta pancettaskivor eller bacon
  • 4 kycklingfiléer
  • 12 färska salviablad
  • 1 msk olivolja
  • 4 små kvistar eller 1 ask cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Placera en fjärdedel av pancettaskivorna på rad på en skärbräda så att de överlappar varandra längs långsidorna eller två baconskivor. Lägg en kycklingfilé i ena änden, tvärs över pancettaskivorna. Toppa med 3 salviablad och strö över nymald svartpeppar. Rulla in kycklingen i pancettan.
    2. Stek kycklingrullarna runt om i olivolja så att de får fin gyllenbrun färg. Pancettan ska bli gyllene och krispig. Lägg över rullarna på en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 10 min tills innertemperaturen är 68°.
    3. Skaka runt tomaterna i skyn som finns kvar i stekpannan. Stek några minuter tills de är genomvarma. Servera kycklingen med tomaterna och nykokt potatis i bitar blandad med en senapsvinägrett och klippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben