Kyckling- och pastagratäng

Serverar: 4 portioner

Alla kommer att älska denna enkla men mycket läckra pastagratäng med kyckling och krämig ostsås.

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl lättmjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2½ dl riven smakrik ost, 17 %
  • 250 g pasta, t ex spiraler
  • 1 grillad kyckling, köttet strimlat
  • 2½ dl majskorn
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl fint riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Hetta upp margarinet i en kastrull på hög värme. Vispa ner mjölet när margarinet börjar tystna och vispa till en tjock pasta.
    2. Sänk värmen och bryn cirka en minut. Vispa ner mjölken lite i taget till en slät sås. Koka upp under vispning och låt sjuda två-tre minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ner osten lite i taget tills all ost har smält och såsen är jämn och slät. Ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg pastan i kokande vatten och koka den tio-tolv minuter tills al dente. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i den varma kastrullen. Blanda ner såsen, kyckling, majs och persilja. Häll upp i en ugnsfast form som rymmer cirka 1½ liter.
    4. Blanda ströbröd och parmesanost. Strö ett jämnt lager av blandningen över gratängen. Ugnsbaka 20 minuter tills pastan är genomvarm och gyllene. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben