Kyckling- och pastasoppa

En lätt och elegant soppa med asiatisk touche. Kan serveras som förrätt eller tillsammans med en mättande efterrätt. Rätt kan också göras av en stekt eller kycklingrester.

Ingredienser

  • 300 g färskt kycklingbröst
  • 8 dl kyckling buljong
  • ½ dl vitt matlagningsvin
  • 20 g skalad och strimlad ingefära
  • 1 krm rökt chilipasta eller chilipeppar
  • 50 g rå pasta eller spagetti
  • 1 msk hackad färsk koriander eller persilja
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i smala strimlor
    2. Koka upp buljongen, matlagningsvinet, ingefära och chilipastan.
    3. När buljongen kokar tillsätts pastan, bruten i bitar. Koka pastan tills 4 minuter återstår av pastans koktid.
    4. Lägg därefter i kycklingstrimlorna och koka tills kycklingen och pastan är klara.
    5. Smaksätt eventuellt med salt.
    6. Strö över koriander och ev. lite persilja.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben